

Diversifying Assessment Forum 2023

Monday 27 March 2022 14.00-17.00 Student Services Centre, New Museums Site

| Time | Session |
|----------------------------|--|
| 14.00-14.10 (10 mins) | Welcome to the Forum Professor Bhaskar Vira, Pro-Vice Chancellor for Education |
| 14.10-14.25 (15 mins) | ChatGPT demonstration and discussion Led by the Technology-Enabled Learning Service |
| 14.25-15.25 (60 mins) | Panel: Artificial Intelligence and Assessment ChatGPT is the latest in a long line of potential disruptions to academic integrity and assessment practice in education, but with the unlikely success of a detection "arms race", what can be done? • Dr Marcus Tomalin, Machine Intelligence Laboratory • Anna Katariina Wisakanto, Leverhulme Centre for the Future of Intelligence • Neve Atkinson, Cambridge Students' Union • Professor Steve Watson, Faculty of Education Q&A |
| 15.25 - 15.40 (15 mins) | Break |
| 15.40 - 16.25 (45 mins) | Workshop: Chris Baker, Melissa Reilly, Iulia Coanda This interactive workshop uses the catalyst of AI generation platforms such as ChatGPT to dive deeper into the implications, risks and opportunities of a variety of assessment methods and aims to identify necessary actions to enable staff and students to effectively reach their goals. |
| 16.25 - 16.40 (15 mins) | Focus on coursework In the menu of summative assessment task modes at Cambridge, 'coursework' is the category of assessment that potentially contains the most diverse and inclusive assessment. This session asks delegates about their understandings and experiences of coursework as an assessment mode. |
| 16.40 - 16.55 (15 mins) | Chairs' responses: Assessment Committees • Professor Bhaskar Vira, Chair of Examinations & Assessment Committee (EAC) • Dr Tim Weil, Chair of Academic Standards & Enhancement Committee (ASEC) Q&A |
| 17.00 | Close |