## Intercollegiate Forum 2 Inclusive Collegiate Education and Environments

Tuesday 20 June 2023 (2-5pm) Student Services Centre, New Museums Site

## About the Forum

Cambridge undergraduate education is distinctive, and Colleges as academic communities are key to students' educational experience. As Cambridge admits a more representative population of undergraduates, this Forum provides an opportunity to reflect on ways in which collegiate education can contribute to all students' becoming increasingly proficient in their learning, in managing curricular and extra-curricular commitments, and in developing a sense of agency and ownership over their education.

## In preparation for the Forum

Part of our forum is a table-based workshop. If possible, we ask that you please bring along your laptop (fully charged) for our workshop activity, which involves using an online Miro board. You may find it helpful to take a couple of minutes before the meeting to read the <u>guidance on using Miro</u> and ensure that you can access the Miro Boards linked in the table below.

Time	Session
14.00-14.15 (15 mins)	<ul> <li>Welcome to the Intercollegiate Forum</li> <li>Dr Meg Tait, CCTL</li> <li>Dr Penny Barton, Homerton College and Chair of the Enhancing Collegiate Education Advisory Group</li> </ul>
14.15-15.15 (1 hour)	<ul> <li>Panel: Learning to Learn at Cambridge: Challenges and Opportunities?</li> <li>Dr Robbie Duschinsky (Sidney Sussex College, Department of Public Health &amp; Primary Care)</li> <li>Dr Krishnaa Mahbubani (Lucy Cavendish College, Department of Surgery)</li> <li>Dr Mary Beth Benbenek (Lucy Cavendish College, Centre for Teaching &amp; Learning)</li> <li>Dr Kate Daniels (Downing College)</li> </ul>

	<ul> <li>External Respondent:</li> <li>Dr Helen Webster (Centre for Teaching &amp; Learning, University of Oxford)</li> <li>Q&amp;A</li> </ul>
15.15-15.45 (30 mins)	Refreshments
15.45-16.00 (15 mins)	<ul> <li>A Case Study on Peer Learning from Murray Edwards College</li> <li>Dr Gavin Stevenson (Murray Edwards College)</li> <li>Student contributors</li> </ul>
16.00-16.45 (45 mins)	<ul> <li>Workshop</li> <li>Questions for the table-based workshop: <ol> <li>In your College / context, what do you think are the most important issues experienced by students in learning to learn at Cambridge?</li> <li>Are there particular practices that you would like to share with the group?</li> </ol> </li> <li>In what ways might peer learning break down social barriers? What can be done to facilitate and/or encourage peer learning?</li> <li>We are considering running an intercollegiate academic forum in the next academic year. What questions or issues might you be interested in?</li> <li>We will be using Miro in this session, a web-based collaborative whiteboard programme. You may find it helpful to scan this Miro guidance in advance if you haven't used the platform before.</li> </ul>
16.45-17.00 (15 mins)	Reflections and Wrap-up
17.00	Close